Llibres per la Unitat Popular

Una col·lecció en xarxa, de pensament, de reflexió i de crítica.El projecte en xarxa “Llibres per la Unitat Popular”, vol aprofundir en el treball de diferents organitzacions polítiques i socials, així com diverses editorials compromeses pel país que aniran editant materials de difusió massiva que expliqui la realitat del nostre territori, de la seva gent i de les seves lluites.

Edicions Tigre de Paper
Tigre de Paper Edicions vol ser més que una editorial, pretén ser un projecte cultural des d’on desenvolupar el pensament crític, teixir identitat col·lectiva i enriquir l’àmbit literari en llengua catalana.

Així com Antoni Serra considera que “l’escriptor no és un ésser aïllat del context social on desenvolupa la seva activitat professional”, des de Tigre de Paper Edicions considerem que la literatura ha de respondre a la crítica, al pensament i a la imaginació de la societat, i com a projecte editorial, tenim el deure de respondre i reflexionar sobre la forma, les necessitats i les lluites de la nostra societat.
www.tigredepaper.cat

Edicions El Jonc
Els Països Catalans necessiten editorials pròpies que en garanteixin la sobirania cultural i informativa, i Edicions El Jonc treballa per tal de cobrir aquesta necessitat. Per editar textos que, des dels gèneres més diversos, recuperin i mantinguin viva la memòria. Per donar instruments d’independència als i les nostres joves, als intel·lectuals crítics o als treballadors i treballadores. Per servir d’altaveu per comunicar-nos amb altres pobles i obrir una finestra a la literatura compromesa de tot el món.

Edicions El Jonc, com a editorial independentista, d’esquerres i fermament compromesa amb la llengua catalana, treballa en aquest sentit. En el sentit de donar instruments de crítica, reflexió i creació d’espais de llibertat.
www.eljonc.com

Pol·len Edicions
Som una editorial jove nascuda al 2011, marca editorial de la impremta ecològica El Tinter. Treballem a partir de criteris d’ecoedició, és a dir, minimitzant l’impacte ambiental en tots els processos de producció i edició dels nostres llibres.

www.pol-len.cat

Edicions del 1979
Un projecte que apareix públicament l’abril del 2012, impulsat per persones vinculades a l’Esquerra Independentista dels Països Catalans. El naixement d’aquesta editorial s’inicia amb la publicació del llibre Terra Lliure, punt de partida. Una biografia autoritzada (1979-1995), que parteix de la necessitat d’explicar una experiència important de l’independentisme català durant les darreres dècades, a hores d’ara poc coneguda.

Aquesta nova experiència editorial neix amb l’objectiu de millorar la formació política oferint eines de coneixement, formació i anàlisi. L’objectiu és publicar nous títols a l’abast de tothom d’obres seleccionades pel seu interès. No som una editorial professionalitzada ni depenem del mercat comercial editorial, un fet que ens permetrà un gran marge de llibertat a l’hora de triar els perfils dels nostres autors i publicacions.
www.edicionsdel1979.cat

Lo Diable Gros
Som d’entre Tarragona i Colòmbia, o potser no en som però hi vivim, i per tant, en som. Tenim àmbits d’interessos molt diversos però cap d’ells és l’ecocòmic, lucrar-nos, sinó més aviat la transformació social cap a un món on tinguin espai les persones en igualtat de condicions, no per competir sinó per compartir.

Entenem la cultura com una palanca vital per moure el món però també per fer-lo, per modelar-lo i per alliberar-lo, sempre d’acord amb les transgressions que amplien horitzonts i no s’aparten de la solidaritat humana que ens caracteritza, no a nosaltres sinó a tota la humanitat.
www.blocs.mesvilaweb.cat/lacorbella

Espai Fàbrica
Vol sumar-se a les propostes que ja existeixen i construir un nou espai de trobada, de debat entres les esquerres rupturistes catalanes, projectat al món i obert a les propostes que des de qualsevol racó contribueixin a teixir la xarxa de la resistència.

Esperem que vosaltres també trobeu interessant la proposta i que puguem esdevenir una eina útil per a la transformació política i social. Esperem,lògicament, la vostra participació.
www.espaifabrica.cat